Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bunne

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Bunne kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en test de diverse opties. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan beschrijven ze overzichtelijk de kosten en baten van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het plan is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een verslag met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport een kostenbegroting het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bunne die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bunne

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verminderen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele specialist. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bunne (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van innovatieve vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verbeteren van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energieadviseur. De juiste maatwerkadviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om enkele offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Bunne.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en analyseert welke opties gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals het kostenplaatje, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bunne laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Bunne vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Het is beter om een energieadviseur uit de regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand check je adres details van mogelijk beschikbare vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Tynaarlo. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Bunne

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bunne die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder check je de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over tochtstrips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Bunne

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1110,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6630,00€1080,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5055,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2850,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€24,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €31,00€37,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Bunne is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand lees je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bunne: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Essent, Budget Energie of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Bunne laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.550 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €245,00 tot €425,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Bunne. Onderstaand vind je een lijst met impactvolle en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Bunne!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Bunne: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bunne

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder delen we een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Bunne.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Bunne bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. De Punt, Donderen en Yde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Bunne

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bunne?

Het energie maatwerkadvies Bunne is een energieadvies met concrete maatregelen voor het vergroenen van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel het budget en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot wel €295,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Bunne te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Bunne voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, meer comfort, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie