Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Punt

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies De Punt is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en verkent de verschillende optie. Het rapport toont aan welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies delen ze uitgebreid de kosten en baten van de bekende verduurzamingsopties. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een advies met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie lees je de minimale prijzen, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in De Punt die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-punt

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te beperken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiedeskundige bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Punt (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een schema met bruikbare vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Objectieve energie experts kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes op te zoeken van deskundige bedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een lijst met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in De Punt.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in De Punt laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur De Punt vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie specialist. Het is beter om een energie expert uit de omgeving te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder bieden we adres details van kwalitatieve adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Tynaarlo. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van De Punt

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Punt met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over woning ventilatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in De Punt

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1825,00€100,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4785,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3360,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€44,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,20€7,15 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in De Punt is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder ontdek je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Punt: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent en Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in De Punt laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.500 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 – €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in De Punt. Onderstaand check je een lijstje met doelgerichte en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in De Punt!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel De Punt: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in De Punt

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje doorzoek je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in De Punt.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan ramen, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo heeft mogelijk verschillende particuliere subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening De Punt aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zeijerveld, Yde en Zeijen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in De Punt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Punt?

Het energie maatwerkadvies De Punt is een advies met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 – €315,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in De Punt aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in De Punt voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie