Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zeijerveld

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zeijerveld biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en analyseert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport bekijk je grondig de investering en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het energierapport is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zeijerveld die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zeijerveld

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze expert analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome energieadviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zeijerveld (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan biedt een lijst met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van buitengevels met PIR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Ervaren experts vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes te zoeken van neutrale maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zeijerveld.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de investering, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zeijerveld laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zeijerveld vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare specialist. Het is wijs om een adviseur uit de buurt te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder verstrekken we adres-informatie van goede energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Assen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zeijerveld

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zeijerveld waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder beschrijven we goede maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zonneboiler.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Zeijerveld

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1945,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11875,00€660,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4505,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3355,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€385,00€42,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,50€32,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Zeijerveld is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bieden we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Zeijerveld: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, Engie, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Delta. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Zeijerveld laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.150 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €240,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zeijerveld. Bijgaand vind je om die reden een aantal praktische en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zeijerveld!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Zeijerveld: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zeijerveld

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand doorzoek je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Zeijerveld.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van vloer, (spouw)muur, wanden, gevel, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Assen heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Assen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zeijerveld opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Rhee, Zeijen en Ter Aard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Assen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zeijerveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zeijerveld?

Een energie maatwerkadvies Zeijerveld is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke opties jouw woning verduurzamen. Via dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €225,00 tot ongeveer €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Zeijerveld te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zeijerveld voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie