Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zeijen

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zeijen is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en test de diverse opties. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen bieden ze uitgebreid de initiële investering en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het plan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een advies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderwerp vind je het financiële plaatje, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zeijen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zeijen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verkleinen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energiecoach / deskundige. Professionele en ervaren energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zeijen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geef je inzicht in uiteenlopende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Geschikte energie experts check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om verschillende offertes aan te vragen van onafhankelijke EPA-adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een opsomming met opties waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zeijen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs komt op locatie en checkt welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen krijg je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel delen ze bijzonderheden als een kostenbegroting, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zeijen laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zeijen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele adviseur. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de buurt te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder bieden we naam + adresgegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Tynaarlo. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zeijen

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zeijen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder beschrijven we de meest interessante maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zeijen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3305,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5675,00€865,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5405,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2905,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€39,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1400,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Zeijen is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zeijen: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent, Eneco of Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €4.550 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Zeijen kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. De zonneboiler genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.600 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Zeijen. In dit blokje verstrekken we een schema met krachtige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Zeijen!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Zeijen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zeijen

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder tref je praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zeijen.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, ramen, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zeijen aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Ter Aard, Ubbena en Zeijerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Zeijen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zeijen?

Dit energie maatwerkadvies Zeijen is een besparingsadvies met suggesties voor het duurzamer maken van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document biedt per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €185,00 – €325,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €235,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zeijen aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het complex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zeijen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie