Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ubbena

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Ubbena biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en deelt de verschillende optie. Het plan verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ubbena die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ubbena

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minderen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energieadviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ubbena (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies helpt je op weg met diverse verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te vragen van ervaren energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ubbena.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke opties doelgericht zijn. Kort hierop krijg je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Ubbena laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Ubbena vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Het is aan te bevelen om een adviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder vind je gegevens van mogelijke energie adviseurs die werken in de gemeente Assen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ubbena

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ubbena met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder bespreken we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over HR-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ubbena

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1755,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6740,00€835,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5330,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3305,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€30,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €410,00€40,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Ubbena is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder vind je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Ubbena: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent, GreenChoice & Vandebron, Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Ubbena laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.400 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ubbena. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijst met handige en laag geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Ubbena!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Ubbena: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Ubbena

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ubbena.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van gevel, dak, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Assen hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Assen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Ubbena opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Zeijerveen, De Punt en Zeijerveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Assen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Ubbena

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ubbena?

Dit energie maatwerkadvies Ubbena is een concept plan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €240,00 t/m €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €275,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Ubbena te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het complex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ubbena voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie