Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zeijerveen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Zeijerveen biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan laat jouw zien welke investeringen passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het advies doorzoek je uitgebreid de kosten en baten van de getoonde investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de investering, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zeijerveen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zeijerveen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zeijerveen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport biedt een lijst met diverse energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energie-specialist. Gediplomeerde energie adviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te verkrijgen van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zeijerveen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist neemt de woning op en analyseert welke werkzaamheden gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze details zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zeijerveen laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zeijerveen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een betrouwbare energie specialist. Het is slim om een specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we contactgegevens van betrouwbare adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Assen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zeijerveen

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zeijerveen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder behandelen we de gunstigste duurzame oplossingen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zeijerveen

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1310,00€335,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5470,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4950,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3025,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€370,00€31,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €410,00€38,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Zeijerveen is een slimme investering. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder lees je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zeijerveen: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, GreenChoice, Budget Energie of Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta, Powerpeers. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Zeijerveen laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.000 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 tot €500,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Zeijerveen. Bijgaand kan je aan de slag met een schema met populaire en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zeijerveen!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zeijerveen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Zeijerveen

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder vind je een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Zeijerveen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van wanden, gevel, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Assen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Assen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zeijerveen aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Taarlo, Zeijerveld en Rhee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Assen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Zeijerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zeijerveen?

Het energie maatwerkadvies Zeijerveen is een rapport met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €250,00 tot wel €300,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zeijerveen op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zeijerveen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie