Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Taarlo

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Taarlo is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen beschrijven ze uitvoerig de kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een plan met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Taarlo die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-taarlo

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te reduceren In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde vakman. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Taarlo (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geef je inzicht in verschillende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om enkele offertes op te vragen van professionele EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een overzicht van investeringen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Taarlo.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en analyseert welke opties aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen vind je aspecten zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Taarlo laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Taarlo vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde specialist. Wij adviseren om een energieadviseur uit de omgeving te zoeken Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. Bijgaand behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Tynaarlo. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Taarlo

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Taarlo waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bespreken we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Taarlo

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1925,00€110,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10250,00€720,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5150,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2980,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€58,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,20€6,75 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Taarlo is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand verstrekken we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Taarlo: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco en Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €6.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Taarlo bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost je circa €3.950 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €230,00 tot €325,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Taarlo. Hieronder tref je een lijst met doelgerichte en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Taarlo!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Taarlo: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Taarlo

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder delen wij actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Taarlo.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, wanden, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Taarlo aanvragen in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Noordlaren, Rhee en Vries).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Taarlo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Taarlo?

Een energie maatwerkadvies Taarlo is een adviesplan met suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met de geraamde kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot en met €295,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €275,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Taarlo aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Taarlo voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie