Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tynaarlo

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Tynaarlo geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en bekijkt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen tref je in detail de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde woningaanpassingen. Het energierapport is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Tynaarlo die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-tynaarlo

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tynaarlo (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van de gevel en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur. De juiste maatwerkadviesbureaus check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te zoeken van onafhankelijke energie specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Tynaarlo.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt thuis langs en onderbouwt welke opties het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen krijg je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de investering, het rendement en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Tynaarlo laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Tynaarlo vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde specialist. Wij adviseren om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we namen en adressen van erkende adviesbedrijven die werken in de gemeente Tynaarlo. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Tynaarlo

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tynaarlo met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids kan je aan de slag met de beste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over CV-ketels.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Tynaarlo

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3530,00€395,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10850,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5075,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2960,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€57,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €23,00€27,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Tynaarlo is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder lees je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Tynaarlo: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Essent, Budget Energie of Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Tynaarlo laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €190,00 – €500,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Tynaarlo. In dit blokje doorzoek je een lijstje met doelgerichte en gunstig geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Tynaarlo!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Tynaarlo: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Tynaarlo

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder vind je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Tynaarlo.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, dak, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Tynaarlo vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Assen, Midden-Drenthe en Stadskanaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Tynaarlo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tynaarlo?

Een energie maatwerkadvies Tynaarlo is een plan met concrete maatregelen voor de vergroening van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 t/m €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Tynaarlo te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Tynaarlo voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie