Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Winde

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Winde is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies laat jouw zien welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan doorzoek je gedetailleerd de kosten en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Winde die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-winde

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende expert op het gebied van energie . Professionele en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Winde (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan biedt een lijst met bruikbare duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele energieadviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is goed om enkele offertes op te vragen van neutrale specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een weergave met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Winde.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Winde laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Winde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve adviseur. Het is wijs om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel lees je adresgegevens van mogelijk beschikbare experts die actief zijn in de gemeente Tynaarlo. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Winde

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Winde waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder noemen we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over radiatorfolie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Winde

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1875,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11125,00€690,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4865,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2945,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€405,00€47,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,25€28,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Winde is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte lees je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Winde: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall en Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Winde laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.500 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €220,00 tot €325,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Winde. In het gedeelte hieronder doorzoek je een weergave met praktische en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Winde!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Winde: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Winde

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder check je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Winde.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, vloer, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Winde vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Ubbena, Bunne en De Punt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Winde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Winde?

Een energie maatwerkadvies Winde is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot ongeveer €305,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €270,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Winde te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Winde voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie