Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Paterswolde

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Paterswolde is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport onderschrijven ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een verslag met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Paterswolde die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-paterswolde

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energie-expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Paterswolde (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport bevat een weergaven van verschillende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), isolatie van de muren en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende adviseur. Erkende adviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om enkele offertes te ontvangen van erkende adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Paterswolde.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en beschrijft welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop mailt hij een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel toont het rapport randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Paterswolde laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Paterswolde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie expert. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. Hieronder check je adres details van kwalitatieve adviseurs die werken in de gemeente Tynaarlo. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Paterswolde

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Paterswolde met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder check je de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over kruipruimte isolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Paterswolde

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3640,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4280,00€810,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5335,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2930,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€47,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,25€6,85 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Paterswolde is een slimme investering. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder vind je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Paterswolde: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Budget Energie en Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.400 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Paterswolde aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.550 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 t/m €525,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Paterswolde. In de box hieronder lees je een lijstje met krachtige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Paterswolde!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Paterswolde: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Paterswolde

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje delen wij actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Paterswolde.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Paterswolde vergelijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Onnen, Eelderwolde en Glimmen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Paterswolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Paterswolde?

Het energie maatwerkadvies Paterswolde is een rapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies komt per maatregel met de geraamde kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Paterswolde te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Paterswolde voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie