Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Glimmen

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Glimmen biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het plan toont aan welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport bieden ze grondig de investering en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsopties. Het advies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie check je een kostenbegroting hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Glimmen die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-glimmen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te beperken. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare energie-expert. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Glimmen (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan helpt je op weg met bruikbare duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het toepassen van zonnecellen. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Professionele adviesbureaus kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen van deskundige energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een advies met maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Glimmen.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Glimmen laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Glimmen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende energieadviseur. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare energieadviseurs die werken in de gemeente Groningen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Glimmen

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Glimmen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bieden we informatie rondom de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over bodemisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Glimmen

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3335,00€385,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10450,00€610,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5435,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3010,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€21,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,50€29,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Glimmen is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand check je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Glimmen: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco en United Consumers, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Glimmen laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.750 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €175,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Glimmen. Hieronder tref je een weergave met populaire en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Glimmen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Glimmen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieplan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Glimmen

De meeste panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen wij nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Glimmen.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan ramen, gevel, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Groningen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Glimmen aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Matsloot, Eelde en Haren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Glimmen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Glimmen?

Een energie maatwerkadvies Glimmen is een besparingsrapport inclusief suggesties voor de vergroening van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel het budget en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €240,00 tot en met €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Glimmen te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Glimmen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie