Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eelde

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Eelde geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen doorzoek je in detail de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde maatregelen. Het energieadvies is geschikt voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een aanbevelingen-rapport met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Eelde die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eelde

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te drukken. In het document wordt specifiek aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze vakman loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met daarin maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde adviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eelde (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een schema met verschillende energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Objectieve energie specialisten kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te vragen van professionele energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een advies met potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Eelde.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en stelt vast welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eelde laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Eelde vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie specialist. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder lees je adres details van mogelijk beschikbare adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Tynaarlo. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Eelde

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eelde waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand beschrijven we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Eelde

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3550,00€465,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11725,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4570,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3285,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€53,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1275,00€200,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Eelde is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder noemen we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Eelde: betaalbaar en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall & Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Eelde laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €180,00 – €450,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Eelde. In het gedeelte hieronder vind je een lijstje met belangrijke en voordelige energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Eelde!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Eelde: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het advies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Eelde

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder check je bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Eelde.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Eelde opzoeken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Haren, Paterswolde en Onnen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Eelde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eelde?

Het energie maatwerkadvies Eelde is een energieadvies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €235,00 – €330,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Eelde te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Eelde voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie