Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidlaarderveen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidlaarderveen kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen check je uitvoerig de kosten en het rendement van de diverse duurzame opties. Het energieadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel lees je de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zuidlaarderveen die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidlaarderveen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat helpt om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te drukken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze professional loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke vakman. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidlaarderveen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van muurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde energieadviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes te zoeken van neutrale adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zuidlaarderveen.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en berekent welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je randzaken zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidlaarderveen laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zuidlaarderveen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie specialist. Het is goed om een energie-specialist uit jouw eigen regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder lees je adres-informatie van goede experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Tynaarlo. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Zuidlaarderveen

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidlaarderveen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids beschrijven we de meest voorkomende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen installeren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zuidlaarderveen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3615,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11200,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5155,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2945,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€500,00€47,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,05€6,85 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Zuidlaarderveen is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand lees je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zuidlaarderveen: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, Eneco, GreenChoice & United Consumers, Delta, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Zuidlaarderveen laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 tot €500,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Zuidlaarderveen. Bijgaand vind je om die reden een lijstje met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zuidlaarderveen!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zuidlaarderveen: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Zuidlaarderveen

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Zuidlaarderveen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan vloer, gevel, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zuidlaarderveen gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Schipborg, Midlaren en Zuidlaren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Zuidlaarderveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidlaarderveen?

Een energie maatwerkadvies Zuidlaarderveen is een energieplan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €200,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidlaarderveen aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zuidlaarderveen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie