Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidlaren

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidlaren kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en controleert wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport bieden ze in detail de investering en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een plan met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Zuidlaren die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidlaren

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende energie-expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidlaren (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. De juiste experts kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes op te vragen van gediplomeerde adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zuidlaren.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en beschrijft welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidlaren laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Zuidlaren vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een deskundige energie expert. Het is beter om een adviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder lees je naam + adresgegevens van betrouwbare vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Tynaarlo. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Zuidlaren

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidlaren die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder bespreken we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuurisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zuidlaren

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1605,00€150,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10450,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4900,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3345,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€445,00€29,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1400,00€200,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Zuidlaren is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder vind je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zuidlaren: betaalbaar en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Engie, Eneco en Oxxio, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.950 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Zuidlaren kopen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.750 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 t/m €450,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zuidlaren. Onderstaand check je een overzicht met effectieve en betaalbare energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Zuidlaren!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zuidlaren: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het concept plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Zuidlaren

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder verstrekken we praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zuidlaren.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van wanden, dak, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zuidlaren aanvragen in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Anloo, De Groeve en Annen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Zuidlaren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidlaren?

Het energie maatwerkadvies Zuidlaren is een energieplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit energieadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €200,00 t/m €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidlaren op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zuidlaren voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie