Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Anloo

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Anloo is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en deelt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen onderschrijven ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de diverse maatregelen. Het advies is relevant voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel toont het rapport de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Anloo die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-anloo

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert bezoek je thuis om kennis te maken. Deze expert neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Anloo (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies helpt je op weg met diverse maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Betrouwbare adviesbedrijven kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om 2 of 3 offertes te verkrijgen van gecertificeerde experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Anloo.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan verkrijg je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Anloo laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Anloo vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale adviseur. Het is beter om een adviesbureau rondom je woonplaats te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand tref je contactgegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Aa en Hunze. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Anloo

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Anloo die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder delen wij de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over bodemisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Anloo

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3635,00€405,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10725,00€615,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5260,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3275,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€425,00€31,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,50€6,20 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Anloo is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand bieden we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Anloo: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie & Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Anloo laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een voorraadvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.200 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 t/m €375,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Anloo. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met handige en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Anloo!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Anloo: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Anloo

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand tref je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Anloo.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van gevel, wanden, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Anloo gebruiken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Eexterzandvoort, Annen en Anderen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Anloo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Anloo?

Het energie maatwerkadvies Anloo is een rapport met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot wel €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €250,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Anloo te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Anloo voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie