Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eexterzandvoort

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Eexterzandvoort is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is geschikt voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een energierapport met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Eexterzandvoort die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eexterzandvoort

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale energieadviseur. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eexterzandvoort (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van de buitengevel en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige maatwerkadviseur. Gekwalificeerde energie experts kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om enkele offertes te zoeken van ervaren specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Eexterzandvoort.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en checkt welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later krijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eexterzandvoort laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Eexterzandvoort vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is nuttig om een adviesbureau uit de omgeving te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Aa en Hunze. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Eexterzandvoort

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eexterzandvoort waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids beschrijven we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over vloerisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Eexterzandvoort

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1760,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11825,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5130,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3105,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€42,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,60€6,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Eexterzandvoort is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder tref je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eexterzandvoort: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Budget Energie, Essent & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.550 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Eexterzandvoort bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost je circa €3.200 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Eexterzandvoort. In de box hieronder delen wij een weergave met impactvolle en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Eexterzandvoort!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Eexterzandvoort: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Eexterzandvoort

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder bieden we actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Eexterzandvoort.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van wanden, ramen, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Eexterzandvoort aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Gieten, Anderen en Gasselte).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Eexterzandvoort

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eexterzandvoort?

Een energie maatwerkadvies Eexterzandvoort is een rapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport behandelt per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot en met €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Eexterzandvoort op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Eexterzandvoort voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie