Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gieten

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Gieten biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies beschrijven ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Gieten die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-gieten

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te beperken. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gieten (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport helpt je op weg met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Ervaren energieadviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om minimaal 2 offertes op te vragen van gediplomeerde experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Gieten.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs komt langs en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop verkrijg je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de geraamde kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gieten laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Gieten vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde vakman. Het is aan te raden om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder delen we gegevens van mogelijk beschikbare specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Aa en Hunze. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Gieten

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gieten waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over ventileren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Gieten

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2300,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11925,00€710,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4505,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2945,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€320,00€59,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1050,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Gieten is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder verstrekken we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gieten: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, GreenChoice, Eneco of Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.000 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Gieten bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.050 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Gieten. In de box hieronder check je een lijstje met populaire en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Gieten!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Gieten: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Gieten

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder onderzoek je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Gieten.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van dak, gevel, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Gieten gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Deurze, Gasselte en Balloo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Gieten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gieten?

Dit energie maatwerkadvies Gieten is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan biedt per maatregel het budget en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 – €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €245,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Gieten te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Gieten voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie