Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Balloo

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Balloo kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energieplan met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de verwachte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Balloo die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-balloo

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Balloo (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geef je inzicht in innovatieve verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Gekwalificeerde adviseurs vind je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te vragen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Balloo.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en zoekt uit welke maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop stuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Balloo laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Balloo vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren energie specialist. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder lees je naam + adresgegevens van professionele energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Aa en Hunze. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Balloo

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Balloo die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand delen wij de meest voorkomende maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Balloo

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3610,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6790,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5060,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3095,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€53,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1375,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Balloo is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Balloo: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers, Oxxio. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.100 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Balloo kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.750 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €215,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Balloo. Bijgaand lees je een aantal relevante en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Balloo!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Balloo: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het plan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Balloo

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje bespreken we handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Balloo.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van wanden, gevel, dak, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Balloo bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Geelbroek, Balloërveld en Eleveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Balloo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Balloo?

Een energie maatwerkadvies Balloo is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel het budget en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 t/m €285,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Balloo te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Balloo voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie