Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Geelbroek

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Geelbroek zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport check je heel specifiek de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het energieplan is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel lees je de kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Geelbroek die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-geelbroek

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert neem contact op om kennis te maken. Deze deskundige neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde energie-expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Geelbroek (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies bevat een weergaven van innovatieve maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energieadviseur. Gediplomeerde maatwerkadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes te vragen van objectieve adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Geelbroek.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en analyseert welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je informatie zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Geelbroek laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Geelbroek vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een adviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand bieden we naam + adresgegevens van kwalitatieve energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Aa en Hunze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Geelbroek

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Geelbroek die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids beschrijven we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Geelbroek

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer over isolatie)€1125,00€385,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4865,00€990,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4960,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2955,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€500,00€26,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €575,00€36,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Geelbroek is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Geelbroek: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco of Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Geelbroek laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 – €400,00 per element.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Geelbroek. Bijgaand doorzoek je een overzicht met praktische en betaalbare duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Geelbroek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Geelbroek: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Geelbroek

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder vind je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Geelbroek.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan dak, ramen, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Geelbroek aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nijlande, Eleveld en Eldersloo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Geelbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Geelbroek?

Dit energie maatwerkadvies Geelbroek is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €195,00 tot wel €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €255,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Geelbroek te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Geelbroek voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie