Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nijlande

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Nijlande is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek laat jouw zien welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan bieden ze overzichtelijk de kosten en baten van de getoonde investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Nijlande die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nijlande

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minimaliseren. In het document wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde energieadviseur. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nijlande (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geeft een schema met alle duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde energieadviseur. Gekwalificeerde adviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te zoeken van professionele energie adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een advies met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nijlande.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf komt op locatie en analyseert welke opties passen bij de woning. Op basis hiervan ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nijlande laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Nijlande vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is goed om een expert nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel delen we adres-informatie van goede energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Aa en Hunze. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Nijlande

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nijlande die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand behandelen we de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Nijlande

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3635,00€475,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5685,00€710,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4815,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3220,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€57,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €29,00€37,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Nijlande is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bekijk je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Nijlande: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice & Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Nijlande laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.700 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Nijlande. Bijgaand delen wij een schema met praktische en interessant geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Nijlande!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Nijlande: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur komt je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Nijlande

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen wij handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Nijlande.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Nijlande vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Marwijksoord, Eldersloo en Nooitgedacht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nijlande

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nijlande?

Een energie maatwerkadvies Nijlande is een rapport met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 t/m €350,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nijlande aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nijlande voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie