Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nooitgedacht

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nooitgedacht biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en controleert wat de opties zijn. Het energierapport geeft inzicht in welke opties het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame opties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een energierapport met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per keuze vind je de verwachte prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nooitgedacht die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nooitgedacht

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze expert neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren expert. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nooitgedacht (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Gekwalificeerde vakmensen vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te vragen van onafhankelijke adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal word je geleid naar een schema met opties die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Nooitgedacht.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en calculeert welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan stuurt hij een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel noteren ze randzaken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nooitgedacht laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nooitgedacht vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie expert. Het is wijs om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder doorzoek je adresgegevens van goede specialisten die werken in de gemeente Aa en Hunze. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nooitgedacht

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nooitgedacht die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder bespreken we goede vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Nooitgedacht

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2435,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10325,00€700,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5345,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3085,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€455,00€47,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €355,00€44,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Nooitgedacht is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder delen wij praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nooitgedacht: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent, Engie of Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Nooitgedacht kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.300 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Nooitgedacht. In dit blokje vind je daarom een schema met relevante en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nooitgedacht!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Nooitgedacht: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Nooitgedacht

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand lees je praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Nooitgedacht.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, ramen, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk aanvullende lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nooitgedacht opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Amen, Rolde en Papenvoort).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Nooitgedacht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nooitgedacht?

Dit energie maatwerkadvies Nooitgedacht is een adviesrapport met verschillende opties voor de vergroening van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit besparingsplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 t/m €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Nooitgedacht op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nooitgedacht voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie