Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Papenvoort

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Papenvoort kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en inspecteert de verschillende optie. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport doorzoek je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Papenvoort die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-papenvoort

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren maatwerkadviseur. Deskundige en bedreven energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Papenvoort (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft een schema met alle vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van de buitengevel en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Geschikte energie adviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een overzicht van potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Papenvoort.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en checkt welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Kort daarop krijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze aspecten zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Papenvoort laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Papenvoort vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie expert. Het is nuttig om een energieadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder tref je gegevens van betrouwbare experts die actief zijn in de gemeente Aa en Hunze. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Papenvoort

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Papenvoort met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids kan je aan de slag met de meest populaire maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen laten plaatsen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Papenvoort

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2195,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5325,00€955,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5485,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3010,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€30,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €480,00€49,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Papenvoort is een hele goede keuze. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Papenvoort: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice & Oxxio, Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.500 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Papenvoort kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.650 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 – €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Papenvoort. In dit blokje verstrekken we een schema met krachtige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Papenvoort!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Papenvoort: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Papenvoort

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder onderzoek je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Papenvoort.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Papenvoort vergelijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Grolloo, Marwijksoord en Vredenheim).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Papenvoort

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Papenvoort?

Dit energie maatwerkadvies Papenvoort is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €210,00 t/m €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €245,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Papenvoort te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Papenvoort voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie