Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vredenheim

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Vredenheim is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en test waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport vind je heel specifiek de kosten en baten van de diverse investeringskeuzes. Het rapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel check je de verwachte prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Vredenheim die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vredenheim

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vredenheim (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-specialist. Professionele energie adviseurs check je op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om verschillende offertes te ontvangen van deskundige EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een complete samenvatting met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Vredenheim.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en berekent welke maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens ontvang je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vredenheim laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Vredenheim vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve energie expert. Het is beter om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand check je namen en adressen van erkende vakmensen die werken in de gemeente Aa en Hunze. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Vredenheim

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vredenheim die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder delen wij de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over spouwmuur isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Vredenheim

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4300,00€450,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12075,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4945,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3225,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€415,00€37,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,75€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Vredenheim is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Vredenheim: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent en United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Vredenheim kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost je circa €3.650 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 t/m €475,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Vredenheim. Onderstaand verstrekken we een weergave met doelgerichte en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Vredenheim!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Vredenheim: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur bekijk het huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Vredenheim

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bespreken we handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Vredenheim.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van (spouw)muur, ramen, wanden, vloer, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Vredenheim gebruiken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Elp, Amen en Schoonloo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Vredenheim

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vredenheim?

Dit energie maatwerkadvies Vredenheim is een concept plan met verschillende opties voor het verduurzamen van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Vredenheim op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het gebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Vredenheim voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie