Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schoonloo

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Schoonloo biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de bekende investeringskeuzes. Het energierapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per keuze vind je de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schoonloo die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schoonloo

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze deskundige neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schoonloo (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geef je inzicht in bruikbare vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde energie adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van deskundige energie specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een overzicht van groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Schoonloo.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt thuis langs en inspecteert welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Vervolgens stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen check je kenmerken zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Schoonloo laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Schoonloo vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we adresgegevens van kwalitatieve energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Aa en Hunze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Schoonloo

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schoonloo die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder check je de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over HR+++ glas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Schoonloo

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3300,00€475,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12100,00€775,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5390,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3150,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€51,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €34,00€37,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Schoonloo is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder ontdek je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schoonloo: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent & Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Schoonloo laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.850 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 – €325,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Schoonloo. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een weergave met impactvolle en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Schoonloo!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Schoonloo: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Schoonloo

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder doorzoek je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Schoonloo.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Schoonloo vergelijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Witteveen, Grolloo en Orvelte).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Schoonloo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schoonloo?

Een energie maatwerkadvies Schoonloo is een rapport met een plan van aanpak voor het vergroenen van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan geeft per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €175,00 tot €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €270,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Schoonloo op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Schoonloo voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie