Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Witteveen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Witteveen kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en deelt de diverse opties. Het rapport geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies check je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een energieadvies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Witteveen die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-witteveen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Witteveen (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Erkende EPA-adviseurs check je op Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om enkele offertes te zoeken van gekwalificeerde vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Witteveen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt thuis langs en calculeert welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Witteveen laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Witteveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele vakman. Het is aan te bevelen om een energieadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder lees je adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Midden-Drenthe. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Witteveen

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Witteveen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de meest populaire maatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over dak isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Witteveen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk meer info over isolatie)€2300,00€130,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10525,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4855,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3310,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€23,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1325,00€185,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Witteveen is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand bieden we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Witteveen: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent of Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Delta. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Witteveen bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Witteveen. In de box hieronder verstrekken we een schema met doelgerichte en interessant geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Witteveen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Witteveen: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Witteveen

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder vind je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Witteveen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Witteveen gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Mantinge, Orvelte en Balinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Witteveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Witteveen?

Een energie maatwerkadvies Witteveen is een advies met verschillende opties voor de vergroening van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport geeft per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot wel €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €245,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Witteveen op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Witteveen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie