Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Balinge

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Balinge is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en zoekt uit wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan doorzoek je grondig de kosten en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een plan met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Balinge die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-balinge

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te drukken. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze adviseur loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Balinge (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geef je inzicht in verschillende verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale energieadviseur. Erkende adviesbedrijven kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om verschillende offertes te ontvangen van ervaren experts. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Balinge.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verkrijg je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Balinge laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je pand?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Balinge vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een ervaren specialist. Het is raadzaam om een energie expert uit jouw eigen regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare experts die actief zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Balinge

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Balinge waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder noemen we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Balinge

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1650,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6815,00€895,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5245,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3105,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€445,00€22,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€175,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Balinge is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder check je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Balinge: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie of Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.350 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Balinge laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.250 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Balinge. Onderstaand verstrekken we een lijstje met krachtige en gunstig geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Balinge!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Balinge: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Balinge

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder check je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Balinge.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van wanden, (spouw)muur, dak, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Balinge bekijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Eursinge, Garminge en Bruntinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Balinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Balinge?

Een energie maatwerkadvies Balinge is een advies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €190,00 t/m €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Balinge te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Balinge voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie