Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eursinge

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Eursinge is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan onderschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel lees je de kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Eursinge die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eursinge

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te minderen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde energiecoach / deskundige. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eursinge (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geef je inzicht in alle duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van gevels en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. De juiste energie adviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om diverse offertes op te zoeken van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een advies met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Eursinge.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur komt thuis langs en checkt welke opties doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze aspecten zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Eursinge laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Eursinge vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende adviseur. Het is wijs om een energieadviseur uit de buurt te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel check je gegevens van kwalitatieve energieadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Midden-Drenthe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Eursinge

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eursinge met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder behandelen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over LED-lampen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Eursinge

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2180,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4605,00€960,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4965,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3260,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€54,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €36,50€33,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Eursinge is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder bieden we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eursinge: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco en Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio, Powerpeers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.850 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Eursinge laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 t/m €525,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Eursinge. Bijgaand lees je een schema met relevante en voordelige maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Eursinge!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Eursinge: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het document geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Eursinge

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand onderzoek je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Eursinge.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van (spouw)muur, gevel, ramen, dak, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Eursinge opzoeken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Westerbork, Bruntinge en Zuidveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Eursinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eursinge?

Dit energie maatwerkadvies Eursinge is een adviesrapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan biedt per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Via dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €235,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Eursinge te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Eursinge voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een versterkte energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie