Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westerbork

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Westerbork biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en bekijkt de verschillende optie. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport beschrijven ze grondig de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame opties. Het energierapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een rapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel lees je een kostenbegroting de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Westerbork die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westerbork

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minimaliseren. In het document wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westerbork (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verbeteren van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. Gediplomeerde maatwerkadviesbureaus kan je vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om verschillende offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Westerbork.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en analyseert welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan verkrijg je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel check je bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westerbork laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Westerbork vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde specialist. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder lees je naam + adresgegevens van goede EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Midden-Drenthe. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Westerbork

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westerbork die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids delen we de beste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over zuinige douchekoppen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Westerbork

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1690,00€265,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11975,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4535,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2920,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€395,00€37,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,00€8,10 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Westerbork is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder bieden we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westerbork: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Eneco, Essent en Vandebron, Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.600 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Westerbork laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) kost je circa €3.100 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 – €550,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Westerbork. Onderstaand kan je aan de slag met een overzicht met relevante en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Westerbork!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Westerbork: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit advies geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Westerbork

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder onderzoek je een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Westerbork.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van vloer, ramen, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Westerbork bekijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Smilde, Zuidveld en Appelscha).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Westerbork

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westerbork?

Een energie maatwerkadvies Westerbork is een advies met suggesties voor het energiezuinig maken van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot €290,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Westerbork aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Westerbork voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie