Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Appelscha

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Appelscha is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en bestudeert waar de kansen liggen. Het plan laat woningeigenaren zien welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies vind je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het energieadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een verslag met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp check je een kostenbegroting wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Appelscha die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-appelscha

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In het document wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Appelscha (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document helpt je op weg met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele energie-specialist. Gecertificeerde experts vind je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is beter om minimaal 2 offertes op te zoeken van onafhankelijke maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Appelscha.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Appelscha laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Appelscha vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te selecteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder lees je adresgegevens van professionele energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Ooststellingwerf. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Appelscha

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Appelscha waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder check je de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over LED-verlichting.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Appelscha

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3635,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11900,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4540,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3230,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€57,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,75€32,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Appelscha is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder behandelen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Appelscha: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall & Powerpeers, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Appelscha laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.200 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 – €400,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Appelscha. Bijgaand lees je een weergave met doelgerichte en goedkope vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Appelscha!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Appelscha: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Appelscha

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand doorzoek je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Appelscha.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van gevel, ramen, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ooststellingwerf biedt mogelijk aanvullende regionale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ooststellingwerf kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Appelscha afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Drijber, Hoogersmilde en Bovensmilde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ooststellingwerf.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Appelscha

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Appelscha?

Het energie maatwerkadvies Appelscha is een rapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan behandelt per maatregel het budget en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke keuzes jouw woning verduurzamen. Door middel van dit concept plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 – €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €260,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Appelscha te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Appelscha voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie