Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogersmilde

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogersmilde is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport geeft inzicht in welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan onderzoek je uitvoerig de kosten en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie kun je meer info vinden over de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hoogersmilde die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogersmilde

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te reduceren In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze persoon loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale adviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogersmilde (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft een overzicht met bruikbare energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PUR en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie-specialist. Betrouwbare maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om verschillende offertes op te zoeken van neutrale bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal word je geleid naar een lijst met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hoogersmilde.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en rekent uit welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan verkrijg je een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogersmilde laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hoogersmilde vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energie specialist. Het is verstandig om een energie-specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder lees je adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Midden-Drenthe. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hoogersmilde

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogersmilde die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder noemen we de meest populaire duurzame oplossingen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hoogersmilde

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4325,00€445,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€715,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5390,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3065,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€365,00€35,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1075,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Hoogersmilde is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder noemen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoogersmilde: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Engie en United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €6.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Hoogersmilde laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.850 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 – €375,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Hoogersmilde. Hieronder doorzoek je een weergave met handige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Hoogersmilde!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hoogersmilde: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hoogersmilde

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder vind je praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Hoogersmilde.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, gevel, ramen, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hoogersmilde gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bovensmilde, Westerbork en Smilde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hoogersmilde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogersmilde?

Een energie maatwerkadvies Hoogersmilde is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de verwachte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot ongeveer €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogersmilde te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hoogersmilde voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie