Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bovensmilde

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Bovensmilde is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het plan laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan onderschrijven ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een verslag met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je een kostenbegroting het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Bovensmilde die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bovensmilde

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Belangrijk: De maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale energiedeskundige. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bovensmilde (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is beter om meerdere offertes te ontvangen van deskundige maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal krijg je een weergave met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Bovensmilde.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau komt langs en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens krijg je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bovensmilde laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Bovensmilde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve adviseur. Het is nuttig om een adviesbureau uit de buurt te contacteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder check je namen en adressen van mogelijk beschikbare energie experts die actief zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bovensmilde

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bovensmilde die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder behandelen we de meest interessante duurzame oplossingen voor je appartement. Check ook meer informatie over radiatorfolie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Bovensmilde

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2165,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10425,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4590,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2945,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€57,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1350,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Bovensmilde is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder check je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Bovensmilde: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Engie of Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Bovensmilde aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.050 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €225,00 tot €450,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Bovensmilde. In dit blokje vind je daarom een aantal relevante en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Bovensmilde!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Bovensmilde: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Bovensmilde

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder vind je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Bovensmilde.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Bovensmilde afsluiten in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Spier, Smilde en Wijster).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Bovensmilde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bovensmilde?

Het energie maatwerkadvies Bovensmilde is een rapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met het kostenplaatje en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot ongeveer €295,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €255,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Bovensmilde te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bovensmilde voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere lasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie