Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijster

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Wijster is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport doorzoek je in detail het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wijster die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijster

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het document wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met alle maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijster (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport helpt je op weg met uiteenlopende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energie-expert. Gekwalificeerde experts kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om meerdere offertes te verkrijgen van gecertificeerde energie experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een weergave met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wijster.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en inspecteert welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop krijg je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijster laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wijster vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder delen we naam + adresgegevens van mogelijk interessante specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Midden-Drenthe. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wijster

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijster met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder bespreken we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over woning ventilatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Wijster

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1615,00€355,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11100,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5090,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3205,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€39,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,80€7,50 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Wijster is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder lees je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wijster: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent, Vattenfall en Delta, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.100 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Wijster aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €170,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Wijster. In het gedeelte hieronder lees je een overzicht met doelgerichte en niet al te dure maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wijster!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Wijster: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Wijster

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder check je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Wijster.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, ramen, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Wijster afsluiten in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hijken, Drijber en Oranje).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Wijster

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijster?

Het energie maatwerkadvies Wijster is een energieadvies met verschillende opties voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €350,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijster aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wijster voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie