Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hijken

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Hijken kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport vind je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de investering, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hijken die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hijken

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In het advies wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde specialist. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hijken (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geeft een schema met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van muurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren maatwerkadviseur. Gekwalificeerde EPA-adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om meerdere offertes aan te vragen van ervaren energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een schema met potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hijken.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist loopt door de woning en zoekt uit welke groene maatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan krijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hijken laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hijken vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige specialist. Het is beter om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder delen we adres details van mogelijk interessante adviseurs die actief zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hijken

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hijken met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids behandelen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboiler.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hijken

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2020,00€155,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11075,00€740,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4975,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3145,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€58,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €29,50€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Hijken is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hijken: betaalbaar en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Engie & Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Hijken laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.600 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Hijken. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met impactvolle en laag geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hijken!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Hijken: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hijken

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bespreken we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Hijken.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Hijken vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Loon, Oranje en Beilen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hijken

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hijken?

Een energie maatwerkadvies Hijken is een adviesplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €225,00 tot wel €325,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hijken op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hijken voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie