Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beilen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Beilen biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek stelt bloot welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport delen ze gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke maatregelen. Het maatwerkadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Beilen die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beilen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze professional loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige specialist. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beilen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met EPS en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare maatwerk adviseur. Deskundige experts kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om diverse offertes te verkrijgen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Beilen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en inspecteert welke opties hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verkrijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Beilen laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Beilen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerkadviseur. Het is nuttig om een adviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel bieden we contactgegevens van erkende adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Midden-Drenthe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Beilen

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beilen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen wij goede vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Beilen

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1855,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10375,00€655,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5120,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2895,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€320,00€31,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,25€6,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Beilen is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand lees je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Beilen: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice en Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Beilen laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.600 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Beilen. Bijgaand lees je een overzicht met impactvolle en goedkope duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Beilen!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Beilen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Beilen

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder bespreken we up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Beilen.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van wanden, ramen, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Beilen opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Jonkersvaart, Hooghalen en De Wilp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Beilen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beilen?

Een energie maatwerkadvies Beilen is een energieplan met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de investering en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €200,00 tot ongeveer €320,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €235,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Beilen aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Beilen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie