Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hooghalen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Hooghalen geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het plan laat jouw zien welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan check je uitgebreid de kosten en baten van de verschillende investeringsopties. Het energieadvies is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hooghalen die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hooghalen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te reduceren In het document staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hooghalen (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport geeft een schema met innovatieve energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren energieadviseur. Professionele adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om enkele offertes op te vragen van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hooghalen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs loopt door de woning en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verkrijg je een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel vind je bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hooghalen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hooghalen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende energie specialist. Het is goed om een maatwerkadviseur uit de omgeving te selecteren. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder lees je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Midden-Drenthe. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hooghalen

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hooghalen die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand vind je de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over aardwarmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hooghalen

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3540,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5820,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5165,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3240,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€28,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €22,25€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Hooghalen is een slimme investering. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder delen wij extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Hooghalen: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Vattenfall & Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Hooghalen bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €250,00 tot €450,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hooghalen. Bijgaand delen wij een overzicht met impactvolle en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Hooghalen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hooghalen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit energieplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hooghalen

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder lees je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hooghalen.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van vloer, wanden, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Hooghalen vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. De Wilp, Hijken en Loon).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Hooghalen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hooghalen?

Een energie maatwerkadvies Hooghalen is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €245,00 t/m €340,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €280,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Hooghalen aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hooghalen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie