Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midden-Drenthe

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Midden-Drenthe is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport delen ze grondig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is bedoeld voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Midden-Drenthe die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-midden-drenthe

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verminderen. In het advies wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midden-Drenthe (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met steenwol en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energie-expert. Deskundige EPA-adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een advies met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Midden-Drenthe.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau loopt door de woning en inspecteert welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens mailt hij het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Midden-Drenthe laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Midden-Drenthe vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder check je adres-informatie van erkende maatwerkadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Midden-Drenthe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Midden-Drenthe

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midden-Drenthe met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids noemen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over zonneboilers.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Midden-Drenthe

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2375,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4635,00€1010,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5505,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3230,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€50,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,50€29,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Midden-Drenthe is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bekijk je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Midden-Drenthe: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie, Eneco & United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Midden-Drenthe laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.150 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 – €375,00 per element.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Midden-Drenthe. Bijgaand verstrekken we een schema met praktische en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Midden-Drenthe!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Midden-Drenthe: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Midden-Drenthe

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje onderzoek je praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Midden-Drenthe.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van ramen, wanden, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Midden-Drenthe gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Noordenveld, Westerkwartier en Aa en Hunze).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Midden-Drenthe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midden-Drenthe?

Een energie maatwerkadvies Midden-Drenthe is een plan met verschillende opties voor het duurzamer maken van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel het budget en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 t/m €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Midden-Drenthe op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Midden-Drenthe voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie