Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drijber

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Drijber biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport bieden ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de diverse investeringsopties. Het energierapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie check je de verwachte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Drijber die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-drijber

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve specialist op het gebied van energie. Deskundige en ervaren energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drijber (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan bevat een weergaven van uiteenlopende duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie-expert. Erkende adviesbedrijven kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Drijber.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau loopt door de woning en berekent welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals de investering, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Drijber laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Drijber vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Het is goed om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van mogelijk beschikbare vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Midden-Drenthe. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Drijber

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drijber met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids delen we de meest interessante duurzame oplossingen voor je pand. Check ook meer informatie over waterbesparende douchekop.

Het comfort van een energiezuinige woning in Drijber

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2015,00€165,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11975,00€685,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4670,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2845,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€475,00€24,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €415,00€50,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Drijber is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder verstrekken we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Drijber: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Engie & United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Drijber laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.500 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €475,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Drijber. In het gedeelte hieronder lees je een schema met relevante en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Drijber!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Drijber: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Drijber

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder check je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Drijber.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, vloer, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Drijber afsluiten in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Oranje, Bovensmilde en Spier).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Drijber

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drijber?

Dit energie maatwerkadvies Drijber is een energieplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met het budget en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 tot wel €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Drijber te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Drijber voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie