Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spier

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Spier is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en deelt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport vind je in detail het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het plan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Spier die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-spier

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde vakman. Professionele en onpartijdige energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spier (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, binnen- of buitengevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale energie-expert. Objectieve energie experts vind je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Spier.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan verstuurt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Spier laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Spier vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie specialist. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand tref je adres-informatie van mogelijke adviesbureaus die werken in de gemeente Midden-Drenthe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
InventOssebroeken 269411VRBeilen
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
EnergiewachtAmerikaweg 229407TKAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Spier

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spier waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over HR-ketels.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Spier

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1780,00€125,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11825,00€690,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4780,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3115,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€21,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1150,00€195,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Spier is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bekijk je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Spier: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie en Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.950 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Spier laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.450 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Spier. Bijgaand verstrekken we een lijst met belangrijke en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Spier!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Spier: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Spier

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder lees je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Spier.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan vloer, (spouw)muur, ramen, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Spier opzoeken in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hooghalen, Wijster en Hijken).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Spier

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spier?

Dit energie maatwerkadvies Spier is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel een kostenbegroting en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €285,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Spier aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het gebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Spier voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie