Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Orvelte

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Orvelte geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en bestudeert wat de opties zijn. Het energieplan toont aan welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het energierapport tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsplan met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Orvelte die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-orvelte

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Orvelte (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van muurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale energie-expert. Erkende maatwerkadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om meerdere offertes aan te vragen van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Orvelte.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en berekent welke maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de geraamde kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Orvelte laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Orvelte vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand behandelen we naam + adresgegevens van kwalitatieve experts die werken in de gemeente Midden-Drenthe. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Orvelte

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Orvelte waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids bieden we informatie rondom de meest voorkomende maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over gevel isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Orvelte

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3575,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5060,00€1020,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4775,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3395,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€495,00€32,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €625,00€43,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Orvelte is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder behandelen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Orvelte: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent en Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Orvelte laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.500 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 t/m €450,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Orvelte. Hieronder lees je een aantal relevante en goedkope energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Orvelte!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Orvelte: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Orvelte

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje lees je praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Orvelte.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan vloer, dak, gevel, wanden, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Orvelte aanvragen in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Balinge, Elp en Garminge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Orvelte

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Orvelte?

Het energie maatwerkadvies Orvelte is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het verduurzamen van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot wel €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €270,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Orvelte op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Orvelte voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie