Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Garminge

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Garminge kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en omschrijft wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het rapport bekijk je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de verschillende investeringsopties. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een rapport met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Garminge die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-garminge

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach bezoek je thuis om kennis te maken. Deze deskundige check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Garminge (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Professionele bedrijven kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om 2 of 3 offertes te vragen van gekwalificeerde specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Garminge.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie expert bezoekt je aan huis en checkt welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop ontvang je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Garminge laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Garminge vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel check je namen en adressen van professionele bedrijven die actief zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Garminge

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Garminge waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids delen wij de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over vloer isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Garminge

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4340,00€525,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4435,00€555,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4890,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3210,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€54,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1075,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Garminge is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder delen wij extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Garminge: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Garminge laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.250 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Garminge. In het gedeelte hieronder vind je een aantal effectieve en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Garminge!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Garminge: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Garminge

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje lees je up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Garminge.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan ramen, vloer, (spouw)muur, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Garminge opzoeken in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Bruntinge, Witteveen en Mantinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Garminge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Garminge?

Dit energie maatwerkadvies Garminge is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Via dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot ongeveer €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Garminge op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Garminge voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie