Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bruntinge

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Bruntinge is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en verkent waar de kansen liggen. Het energierapport laat jouw zien welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport tref je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de diverse energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Bruntinge die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bruntinge

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minderen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige energiedeskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bruntinge (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een schema met verschillende energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Professionele specialisten kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om verschillende offertes op te vragen van betrouwbare EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bruntinge.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze randzaken zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bruntinge laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Bruntinge vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve energieadviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de omgeving te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel lees je adres details van professionele experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Midden-Drenthe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Bruntinge

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bruntinge met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder delen we de meest populaire maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over elektrisch koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Bruntinge

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3435,00€455,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10075,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5500,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3145,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€310,00€48,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,50€32,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Bruntinge is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder lees je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Bruntinge: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall of Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €6.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Bruntinge laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.950 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Bruntinge. In het gedeelte hieronder delen wij een weergave met effectieve en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Bruntinge!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Bruntinge: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur komt je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Bruntinge

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand verstrekken we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Bruntinge.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van gevel, dak, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Bruntinge gebruiken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Zuidveld, Mantinge en Zwiggelte).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Bruntinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bruntinge?

Een energie maatwerkadvies Bruntinge is een rapport inclusief suggesties voor de vergroening van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het financiële plaatje en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke opties jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 t/m €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Bruntinge te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bruntinge voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere energielasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie