Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwiggelte

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zwiggelte biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan toont aan welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies tref je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de diverse maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per keuze toont het rapport de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zwiggelte die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwiggelte

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minimaliseren. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een autonome maatwerkadviseur. Professionele en ervaren energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwiggelte (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energie-specialist. Ervaren adviesbureaus zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te zoeken van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zwiggelte.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt bij je thuis en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan ontvang je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je details zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwiggelte laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zwiggelte vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel verstrekken we adresgegevens van kwalitatieve bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Midden-Drenthe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zwiggelte

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwiggelte die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids delen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over tochtwerende strips.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zwiggelte

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3485,00€455,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10000,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4935,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3235,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€500,00€60,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €27,50€36,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Zwiggelte is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder vind je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Zwiggelte: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, Vattenfall, GreenChoice en Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Zwiggelte kopen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.450 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 t/m €450,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Zwiggelte. In het gedeelte hieronder doorzoek je een aantal doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zwiggelte!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zwiggelte: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Zwiggelte

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder doorzoek je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zwiggelte.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan vloer, ramen, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zwiggelte opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hoogersmilde, Eursinge en Westerbork).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zwiggelte

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwiggelte?

Het energie maatwerkadvies Zwiggelte is een besparingsplan met een plan van aanpak voor het vergroenen van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met het budget en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €185,00 tot ongeveer €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwiggelte aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Zwiggelte voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie