Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidveld

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidveld kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het advies vind je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de bekende duurzame opties. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je het budget, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuidveld die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidveld

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energieadviseur. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidveld (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. De juiste maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om enkele offertes te vragen van onafhankelijke vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een overzicht van werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zuidveld.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt langs en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Kort hierop verstuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidveld laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zuidveld vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren adviseur. Het is goed om een expert uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zuidveld

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidveld die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder check je de meest voorkomende maatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over radiator isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zuidveld

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1950,00€200,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12050,00€760,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4795,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3315,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1375,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Zuidveld is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bieden we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zuidveld: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Engie, GreenChoice en United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Zuidveld laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.700 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 tot €500,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Zuidveld. Onderstaand doorzoek je een aantal impactvolle en interessant geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zuidveld!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zuidveld: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Zuidveld

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand onderzoek je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Zuidveld.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, vloer, dak, ramen, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Drenthe biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Drenthe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zuidveld opvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Appelscha, Zwiggelte en Hoogersmilde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Drenthe.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Zuidveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidveld?

Het energie maatwerkadvies Zuidveld is een plan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €235,00 tot €285,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €235,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidveld op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zuidveld voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie