Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aa en Hunze

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Aa en Hunze kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport toont aan welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies delen ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per keuze lees je de investering, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Aa en Hunze die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aa-en-hunze

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aa en Hunze (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document biedt een lijst met uiteenlopende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde adviseur. Erkende EPA-adviseurs kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om verschillende offertes op te zoeken van deskundige energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een overzicht van maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Aa en Hunze.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt op locatie en checkt welke opties aan te bevelen zijn. Op basis hiervan krijg je een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Aa en Hunze laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Aa en Hunze vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde adviseur. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand bieden we gegevens van mogelijke experts die actief zijn in de gemeente Aa en Hunze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Aa en Hunze

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aa en Hunze waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder vind je goede maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Aa en Hunze

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3495,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5815,00€890,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4770,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2835,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€26,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €540,00€40,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Aa en Hunze is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder vind je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aa en Hunze: betaalbaar en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie en Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Aa en Hunze laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Deze installatie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.950 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €165,00 t/m €325,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Aa en Hunze. Hieronder lees je een aantal impactvolle en goedkope energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Aa en Hunze!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Aa en Hunze: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Aa en Hunze

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bespreken we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Aa en Hunze.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, gevel, dak, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Aa en Hunze bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Westerkwartier, Assen en Tynaarlo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Aa en Hunze

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aa en Hunze?

Een energie maatwerkadvies Aa en Hunze is een plan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport behandelt per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €225,00 t/m €330,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €255,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Aa en Hunze aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Aa en Hunze voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie