Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Balloërveld

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Balloërveld kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies check je grondig de kosten en het rendement van de verschillende investeringskeuzes. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals het budget, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Balloërveld die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-balloerveld

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verlagen. In het advies wordt grondig beschreven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de besparing. Let op: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Balloërveld (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geef je inzicht in innovatieve maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren adviseur. Erkende experts vind je op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om enkele offertes op te vragen van objectieve energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Balloërveld.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en berekent welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Balloërveld laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Balloërveld vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve energieadviseur. Het is raadzaam om een expert uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel vind je adres details van mogelijke adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Balloërveld

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Balloërveld waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over CV-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Balloërveld

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1170,00€315,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11575,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5195,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2950,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€37,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1325,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Balloërveld is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Balloërveld: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Engie, Vattenfall & Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Balloërveld kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.050 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Balloërveld. Onderstaand doorzoek je een aantal praktische en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Balloërveld!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Balloërveld: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Het plan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur komt je huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Balloërveld

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Balloërveld.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan vloer, (spouw)muur, wanden, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Balloërveld bekijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Eleveld, Gieten en Deurze).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Balloërveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Balloërveld?

Dit energie maatwerkadvies Balloërveld is een advies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €220,00 tot ongeveer €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Balloërveld te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Balloërveld voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie geeft een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie