Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Deurze

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Deurze is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies bekijk je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de verschillende investeringsopties. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een energierapport met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de minimale prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Deurze die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-deurze

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Deurze (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een schema met verschillende duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale energie-specialist. Gekwalificeerde bedrijven kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om verschillende offertes te verkrijgen van betrouwbare energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een schema met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Deurze.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens mailt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel noteren ze bijzonderheden als een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Deurze laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Deurze vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. Het is slim om een adviesbureau uit jouw eigen regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand delen we namen en adressen van kwalitatieve adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Aa en Hunze. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Deurze

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Deurze die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids delen we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboilers.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Deurze

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3420,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11825,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4830,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3230,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€34,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €4,95€7,30 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Deurze is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte delen wij extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Deurze: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco & Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Deurze aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.500 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €160,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Deurze. In dit blokje check je een lijstje met populaire en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Deurze!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Deurze: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Deurze

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder onderzoek je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Deurze.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, vloer, wanden, dak, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Deurze bekijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Ekehaar, Balloo en Geelbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Deurze

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Deurze?

Dit energie maatwerkadvies Deurze is een besparingsplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies bespreekt per maatregel de investering en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 t/m €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Deurze te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Deurze voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie