Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ekehaar

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Ekehaar is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en geeft een toelichting de diverse opties. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen beschrijven ze in detail de kosten en baten van de diverse energiebesparende maatregelen. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsplan met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de investering, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ekehaar die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ekehaar

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare vakman. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ekehaar (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport biedt een lijst met diverse maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Ervaren bedrijven check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is beter om enkele offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Ekehaar.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt langs en inspecteert welke maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later ontvang je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze informatie zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ekehaar laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Ekehaar vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde vakman. Het is goed om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand behandelen we adres details van mogelijke vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ekehaar

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ekehaar waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder vind je de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ekehaar

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3410,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10275,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4975,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2895,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€28,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €33,00€36,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Ekehaar is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ekehaar: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent of United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Ekehaar bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.800 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Ekehaar. Hieronder verstrekken we een overzicht met impactvolle en voordelige maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Ekehaar!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Ekehaar: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ekehaar

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bieden we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Ekehaar.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, vloer, wanden, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Ekehaar aanvragen in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Rolde, Geelbroek en Nijlande).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Ekehaar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ekehaar?

Een energie maatwerkadvies Ekehaar is een document met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €250,00 tot ongeveer €330,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €245,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Ekehaar aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het appartementencomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Ekehaar voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie geeft lagere energielasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie