Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rolde

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Rolde zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en deelt wat de opties zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies bekijk je grondig de kosten en de terugverdientijd van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het advies is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de geschatte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rolde die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rolde

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verminderen. In het advies wordt grondig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om kennis te maken. Deze vakman doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je woning isoleren, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rolde (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren maatwerk adviseur. Professionele specialisten kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om enkele offertes op te vragen van gekwalificeerde adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een lijst met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Rolde.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur bezoekt je aan huis en analyseert welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop verstuurt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je details zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rolde laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Rolde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energie expert uit jouw eigen regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we adres details van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Aa en Hunze. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Rolde

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rolde waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand behandelen we de meest geschikte duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Rolde

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4250,00€510,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5130,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5490,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3085,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€37,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,00€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Rolde is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder delen wij aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rolde: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Eneco of Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Rolde aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.600 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 – €450,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Rolde. In de box hieronder check je een lijstje met impactvolle en voordelige duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Rolde!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Rolde: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Rolde

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder onderzoek je praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Rolde.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van dak, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rolde bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Papenvoort, Nijlande en Marwijksoord).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Rolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rolde?

Een energie maatwerkadvies Rolde is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan komt per maatregel met de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 – €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Rolde aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het wooncomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Rolde voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Goede energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie