Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Marwijksoord

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Marwijksoord is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en verkent waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport onderschrijven ze grondig de kosten en baten van de bekende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een rapport met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per maatregel lees je de minimale prijzen, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Marwijksoord die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-marwijksoord

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minderen. In het advies wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze deskundige neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale maatwerkadviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Marwijksoord (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie-expert. Ervaren energieadviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om enkele offertes op te vragen van objectieve adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Marwijksoord.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist komt langs en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen verkrijg je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Marwijksoord laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Marwijksoord vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende vakman. Het is goed om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand vind je adres-informatie van professionele energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Marwijksoord

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Marwijksoord waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids vind je de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zonnestroom opwekken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Marwijksoord

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3385,00€390,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10325,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5125,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3055,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€325,00€59,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1375,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Marwijksoord is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder vind je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Marwijksoord: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, Eneco, Budget Energie & Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Marwijksoord laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.100 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 t/m €475,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Marwijksoord. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een weergave met impactvolle en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Marwijksoord!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Marwijksoord: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Marwijksoord

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder onderzoek je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Marwijksoord.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Marwijksoord opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Vredenheim, Nooitgedacht en Amen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Marwijksoord

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Marwijksoord?

Een energie maatwerkadvies Marwijksoord is een document inclusief suggesties voor de verduurzaming van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport biedt per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot en met €315,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Marwijksoord te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Marwijksoord voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie