Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eleveld

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Eleveld biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en verkent wat er mogelijk is. Het onderzoek verduidelijkt welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan delen ze uitvoerig de kosten en baten van de verschillende verduurzamingsopties. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een energieplan met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport een kostenbegroting de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Eleveld die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eleveld

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te drukken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een professionele specialist. Deskundige en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eleveld (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energieadviseur. Erkende adviesbedrijven kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om verschillende offertes aan te vragen van deskundige bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Eleveld.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel lees je aspecten zoals de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Eleveld laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Eleveld vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige expert. Het is beter om een adviesbureau rondom je woonplaats te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van goede adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Aa en Hunze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Eleveld

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eleveld waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids bespreken we de beste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Eleveld

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4285,00€450,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11050,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5145,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2835,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€59,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1225,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Eleveld is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bekijk je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eleveld: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent en United Consumers, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.150 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Eleveld bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €4.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 t/m €350,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Eleveld. Bijgaand kan je aan de slag met een aantal krachtige en goedkope duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Eleveld!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Eleveld: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Eleveld

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Eleveld.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van vloer, wanden, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Eleveld opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Eldersloo, Deurze en Ekehaar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Eleveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eleveld?

Het energie maatwerkadvies Eleveld is een energieplan met concrete maatregelen voor het vergroenen van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit concept plan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 – €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €255,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Eleveld te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Eleveld voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie